Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse miniburger

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui of 2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 etl olie
500 gr rundergehakt
1/2 theel ketoembar (koriander)
mespuntje djintan (komijn)
1/2 theel kerriepoeder
1 theel sambal oelek
peper en zout 2 eetl paneermeel
4 eetl olie of 50 gr boter of margarine
4 pittabroodjes of satéprikkers
kleine krop ijsbergsla

Bereiden

Pel de ui en snipper deze. Pel het teentje knoflook en pers dit uit boven de ui. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Meng het gehakt met ketoembar, djintan, kerriepoeder, sambal oelek, peper en zout, paneermeel en het iets afgekoelde ui- knoflookmengsel. Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes. Druk deze iets platter en maak er kleine hamburgers van. Verhit de olie of de boter en bak hierin de oosterse miniburgers goudbruin. Schep ze regelmatig om. Snijd de pittabroodjes open en maak ze eventueel een beetje knapperig in een warme oven. Verdeel de gewassen ijsbergsla in smalle reepjes. Verdeel de sla over de broodjes en serveer de miniburgers erop of rijg de burgers aan satéprikkers en serveer de spiesjes op een bedje sla.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bistecca alla fiorentina met gegrilde groenten
Rundvleesschotel
Stooflapjes in donker bier
Ananasburgers
Provenciaalse stoofpotje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes