Pel de ui en snipper deze. Pel het teentje knoflook en pers dit uit boven de ui. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Meng het gehakt met ketoembar, djintan, kerriepoeder, sambal oelek, peper en zout, paneermeel en het iets afgekoelde ui- knoflookmengsel. Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes. Druk deze iets platter en maak er kleine hamburgers van. Verhit de olie of de boter en bak hierin de oosterse miniburgers goudbruin. Schep ze regelmatig om. Snijd de pittabroodjes open en maak ze eventueel een beetje knapperig in een warme oven. Verdeel de gewassen ijsbergsla in smalle reepjes. Verdeel de sla over de broodjes en serveer de miniburgers erop of rijg de burgers aan satéprikkers en serveer de spiesjes op een bedje sla.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |